Zonsondergang fotograferen in de oude binnenstad van Dordrecht

Boot in de nieuwe haven

Het was alweer een poosje geleden dat ik ergens heen geweest was speciaal om te gaan fotograferen. Ik merk dat ik sinds ik niet meer de beschikking heb over een auto van de zaak, dat ik niet meer spontaan naar een ‘willekeurige’ stad of andere mooie locatie rijd om bijvoorbeeld een mooie zonsop- of ondergang te fotograferen. Daarnaast kon ik de afgelopen jaren in ieder geval altijd wel voldoende archiefmateriaal opbouwen tijdens mijn reizen.

Afgelopen weekend had ik, mede vanwege de weersvoorspellingen en de veelbelovende lucht, weer eens zin om er op uit te gaan voor een foto-shoot. De auto pakken had ik geen zin in, daarom besloot ik de fiets te pakken en naar de mooie oude binnenstad van Dordrecht te fietsen. Zo kon ik twee vliegen in 1 klap combineren: weer even een stukje lekker fietsen, en een mooie locatie fotograferen waar ik al een poosje niet was geweest.

Tof licht

Eenmaal aangekomen ben ik eigenlijk vooral in de buurt van de Wolwevershaven en de Nieuwe haven gebleven. Bij de eerste heb je een mooi uitzicht over de Maas, en op het Groothoofd. Bij de tweede heb je kans op een mooi zicht op de grote kerk, wat ook best mooie foto-kansjes geeft.

Tijdens het fotograferen heb ik mooi gebruik kunnen maken van het mooiste licht vlak voor zonsondergang: het gouden uurtje. Helaas dreef er precies tijdens de zonsondergang ook een grote dikke vette regenwolk over, de enige in heel Nederland volgens mij. Aan de ene kant leverde dat indrukwekkende platen op, maar aan de andere kant betekende dit ook dat het feest ook weer vrij snel voorbij was, omdat er vrijwel geen sprake was van het blauwe uur, mijn andere favoriete foto-moment.

Aankomende bui boven Groothoofd

Nieuwe haven

Na gelukkig toch nog redelijk droog thuis te zijn gekomen heb ik gelijk Lightroom aangezwengeld, en ik was best tevreden met enkele foto’s. Helaas kwam ik er tijdens het uizoeken van de foto’s ook achter dat ik een echte beginnersfout had gemaakt: ik was namelijk vergeten te lenzen schoon te maken, waardoor ik best wel wat foto’s kon weggooien vanwege teveel stippen en flares. Zonde!

Wolwevershaven

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *