Schoonhoven

Schoonhoven

Schoonhoven

Gisteravond ben ik even met de camera op pad geweest; ik had al een poosje het plaatsje Schoonhoven op mijn lijstje staan om eens te bezoeken. Schoonhoven ligt in de Krimpenerwaard aan de rivier de Lek, vlakbij de grens tussen Zuid-Holland en Utrecht.

Het plaatsje is onder andere bereikbaar via het Schoonhovense veer, dat elke 10 minuten vaart tussen de veerhaven van Schoonhoven en het veer Gelkenes recht aan de overkant. Omdat ik geen zin had om helemaal om te rijden via Rotterdam, besloot ik via de Lekdijk langs onder andere Kinderdijk en Nieuw-lekkerland richting het veer te gaan. Dit was goed te doen, ondanks de werkzaamheden op de dijk was ik met een half uurtje bij het veer.

Schoonhoven

Schoonhoven

Na de rivier overgestoken te zijn besloot ik een parkeerplaatsje op te zoeken, en ging ik aan de slag. Helaas viel het fotografie-weer tegen: er zat vrij veel nevel in de lucht waardoor er amper kleuren in de lucht waren rond zonsondergang. Jammer, maar helaas. Volgende keer beter 🙂

Schoonhoven

Schoonhoven

AL met al was het in ieder geval geen zinloze avond, ik had wel gezien dat het plaatsje inderdaad zo fotogeniek was als ik gedacht had.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *