Op reis naar Japan

Het is bijna zover, binnenkort mag ik weer een mooi land gaan verkennen: Japan om precies te zijn.

Japan staat al jaren best hoog op mijn lijstje van landen die ik graag eens zou willen bezoeken. Afgelopen zomer zat ik mij te vervelen en wat kan je beter doen dan op zo’n moment zoeken naar goedkope goedkope vliegtickets met gunstige vliegtijden? Toen ik deze na wat zoeken tegenkwam hoefde ik dus niet lang na te denken voor ik de knoop had doorgehakt. Al de volgende dag had ik vrij geregeld op het werk en daarna direct de tickets geboekt. Tijd voor een nieuw avontuur!

Het plan is om in november vanaf Schiphol met Finnair richting Tokyo te vliegen. Hierbij zal ik een tussenstop maken op het vliegveld van Helsinki, waar ik een kleine 2 uur moet wachten. Vervolgens brengt een vlucht van een kleine 10 uur mij in de Japanse hoofdstad voor een verblijf van 18 dagen. De terugreis gaat vanaf het vliegveld Kansai in de buurt van Osaka (wederom met Finnair) via Helsinki weer naar Amsterdam.

Tijdens de reis in Japan zal ik mij niet, zoals met zo’n beetje al mijn vorige reizen met de auto verplaatsen, maar met het openbaar vervoer. Het belangrijkste vervoersmiddel tussen de verschillende steden wordt de trein. Dit omdat het Japanse openbaar vervoersnetwerk bekend staat om zijn efficiëntie, stiptheid en snelheid. Zo heb je onder andere het Shinkansen-netwerk, het aparte hogesnelheidsspoor in Japan. Deze treinen rijden met hoge snelheid tussen de grote steden. Zo duurt het ritje dat ik ga maken tussen Tokyo station en Kanazawa Station met de Shinkansen ongeveer 2:30 uur, terwijl je met de auto toch gauw 5 á 6 uur onderweg bent.

De treinkaartjes voor de Shinkansen-treinen zijn helaas niet goedkoop, een kaartje voor hetzelfde traject wat ik hiervoor noemde kost ruim 14000 Yen. Omgerekend kom je dan op ongeveer 120 euro uit. Ga je je een paar keer met deze treinen verplaatsen, dan wordt het al snel een dure grap. Gelukkig kan je als toerist zijnde een voordeelpas aanschaffen die 1, 2 of 3 weken geldig is. Hiermee mag je dan onbeperkt reizen op het spoornetwerk van Japan Railways. Via een aparte site van de spoorwegen kan je de tarieven per traject berekenen, zodoende kwam ik erachter dat het voor mij dus uiteindelijk erg voordelig zou zijn om deze pas aan te schaffen. Zo gezegd, zo gedaan. Daarnaast biedt deze JRP (Japan Rail Pass) het voordeel dat het reserveren van een zitplaats ook in de prijs is inbegrepen, dus dat gemak neem je ook nog mee. Dit is iets dat op sommige drukke trajecten aangeraden wordt, zeker als niet alleen reist.

Het is de bedoeling dat ik in Japan de volgende plaatsen ga bezoeken:

  1. Tokyo
  2. Nikko
  3. Tokyo
  4. Kanazawa
  5. Kioto
  6. Nagoya
  7. Nara
  8. Hiroshima
  9. Miyajima
  10. Osaka

Het was al met al vrij lastig om tot een mooie reisroute te komen, maar met behulp van onder andere de website www.japan-guide.com en mijn reisgids over Japan kwam ik uiteindelijk tot deze route. Ik vermoed dat ik in al deze plaatsen prachtige dingen ga zien, dus je kunt je voorstellen dat ik er zin in heb. 🙂

Inmiddels is het bijna zover: naast de vliegtickets zijn de hotels geboekt, JRP treinpas-voucher is binnen, het sim-kaartje voor een data-abonnement is binnen, de Japanse kaart op mijn Etrex-30x GPS-device is geladen. Het enige wat nog hoeft te gebeuren is de batterijen van de camera opladen en de rugzak inpakken. Ik ben er klaar voor 🙂

Reisverslagen, met daarbij hopelijk mooi beeldmateriaal, zullen spoedig volgen!

 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *