Aardbeving en reis naar Kanazawa

Herfst!

Op mijn vijfde ochtend in Japan werd ik ’s morgens brak wakker met verstopt gevoel en koppijn in mijn hoofd. Ik denk dat de warme benauwde atmosfeer in het hotel hier ook een rol in heeft gespeeld, het is  namelijk niet voor het eerst dat ik dit heb.

Toen het op een gegeven moment 6 uur in de ochtend was hoorde ik opeens kabaal en voelde wat bewegen. In eerste instantie dacht ik dat het de lift was omdat mijn kamer naast de lift lag. Het duurde echter wel erg lang, en het schudden ging ook  harder. Toen dacht ik SHIIIIT dit is volgens mij dus een aardbeving! Hij duurde bij elkaar denk ik toch ruim een minuut, en ik hoorde het water in het toilet keihard klotsen en ook de hangertjes zwaaiden heftig aan de haakjes. En ik zat dus gewoon echt te schudden op bed, wat dus niet echt een tof gevoel is. Toen het voorbij was gelijk de tv even aangezet, en hier zag ik dat op alle kanalen de rampenzender erdoorheen kwam met het bericht dat er dus een aardbeving had plaatsgevonden voor de kust van de prefectuur Fukushima met een kracht van 6.9 op de schaal van richting. Tevens werd er gewaarschuwd voor een tsunami  in bepaalde regio’s aan de oostkust.

Na een half uurtje geloofde ik het verder wel en besloot te gaan douchen en daarna ontbijten. Bij het inchecken had ik namelijk ontbijt besteld, dus besloot daar maar heen te gaan. Het ontbijt was best lekker: mais-pompoen soep, worstjes, scrambled eggs en rijst.

Toen ik dit naar binnen had gewerkt ben ik mijn tas gaan inpakken en richting het station gegaan waar ik om 10:24 de Shinkansen Kagayaki 509 naar Kanazawa moest hebben. Vanwege de aardbeving hadden zo’n beetje alle treinen die enigszins noordwaarts gingen vertraging, zo ook de mijne. echter rond kwart voor elf vertrok de trein uit Tokyo naar zijn bestemming.

Shinkansen…

De reis was niet zo heel spectaculair, de trein ging echt een heel lang stuk door tunnels en dan zie je niet zoveel. Uiteindelijk iets over enen kwam ik in de plaats Kanazawa aan. Hier had ik twee nachten een reservering in een ryokan. Deze lag op net 20 minuutjes lopen van het station en ik kon zowaar gelijk inchecken. Ook hier werd ik weer erg vriendelijk ontvangen, net zoals in de minshuku in Nikko. Ik vind dit toch wel een verschil met het meer zakelijke in Tokyo.

Na het drinken van een paar mokken Japanse thee besloot ik de stad te gaan verkennen. Eerst ging ik de markt omi-cho te gaan verkennen, welke vlakbij de ryokan lag. Ook hier vond ik weer de meest bizarre vissen, erg gaaf. Het feit dat Kanazawa aan zee ligt zal ongetwijfeld helpen.

Na de markt besloot ik het plaatselijke kasteel te gaan bekijken, wat 1 van de trekpleisters van de stad Is.  Helaas viel dit tegen, ik was er niet van onder de indruk. Aangrenzend aan het kasteelpark ligt kenroku-en, 1 van de 3 bekendste tuinen in Japan. Deze was wel erg mooi, en hier heb ik een poosje rondgewandeld en wat mooie plaatjes  geschoten. Jammer dat de herfstkleuren al over hun hoogtepunt heen waren en er al een hoop kale bomen tussen stonden. Dit kon de pret echter niet drukken.

Kasteel van Kanazawa

Kenroku-en

Kenroku-en

Toen het uiteindelijk donker werd ging ik snel wat te eten zoeken, en  na het nuttigen van een grote kom noedelsoep heb ik bij de Starbucks nog even een  grote kom koffie naar binnen gewerkt waarna ik terugging richting het hotel.

Kenroku-en

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *