Naar Osaka…

Osaka kasteel

Na een goede nachtrust werd ik met spierpijn wakker. Blijkbaar ben ik het flink wandelen in de bergen een beetje verleerd 😉

Na de spullen gepakt te hebben heb ik afgerekend in de ryokan en ben richting de haven gegaan om richting het vasteland te gaan. Onderweg eerst nog bij een winkeltje een soort koekje in de vorm  van een boomblaadje gekocht met zoete bonenpuree erin. Het koekje was nog warm van het bakken, en smaakte erg goed. Dit schijnt een specialiteit van het eiland te zijn, en ik snapte gelijk waarom het gisteren zo druk was bij de winkeltjes die dit aanboden.

Maar goed, na uiteindelijk op de overkant aangekomen te zijn ging ik rechtstreeks naar het JR-station om de eerste van vier treinen van vandaag te pakken. Het was even zoeken hoe ik op het juiste perron moest komen, en blijkbaar was het te zien dat ik er moeite mee Had.  Er kwamen maar liefst 3 medewerksters van de tourist office op me af om te vragen of ze konden helpen. Best handig die gastvriendelijkheid!

Eenmaal in Hiroshima heb ik eerst een zitplaats in de Shinkansen naar shin-Osaka gereserveerd en ontbeten, waarna ik met de trein richting de laatst te bezoeken plaats ging voor mijn Japanse avontuur er weer op zit…

In Osaka ging ik via nog 2 andere treintjes (respectievelijk 1 halte en 4 haltes) en 30 minuten later kon ik in het hotel weer mijn  spullen dumpen, waarna ik richting het beroemde kasteel van Osaka ben gegaan. Net zoals in Tokyo heeft Osaka ook een soort van ringlijn van JR-west waarmee ik kosteloos met mijn treinpas kan rondreizen. Aangezien zowel mijn hotel als het kasteel vlakbij deze lijn liggen was ik er dus zo.

Kasteel Osaka

Kasteelpark

Het kasteel is gelegen in een groot park en is omringd door een groot aantal vestingwallen en grachten. Ook ziet het er van buiten best gaaf uit door zijn witte kleur en goudkleurige versieringen. Ik ben ook naar binnen geweest (kostte 600 yen) maar vond dit tegenvallen. Hoogtepunt was gelijk het letterlijke hoogtepunt: het uitkijkpunt op de 8e verdieping.

8e verdieping…

Toen ik dit eenmaal zat was ben ik via de ghetto (ja die heb je ook hier in Japan! ) teruggegaan naar het hotel. In de naastgelegen supermarkt nog even wat sushi gescoord voor het avondeten. Dit was na 1600 goedkoper geworden. Uiteraard heb ik ook gelijk wat ontbijt voor morgen meegenomen.

Kasteel Osaka

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *