Wijk bij Duurstede – Dorestad

Wijk bij Duurstede

Afgelopen Zondag gaven ze prachtig weer op, en ik had weer eens zin om te fotograferen EN te gaan wandelen. Zodoende had ik Zaterdag een aantal mooie wandelroutes opgezocht en op mijn GPS device gezet, allemaal in de buurt van de Utrechtse Heuvelrug en de uiterwaarden van de Nederrijn.

Echter, als eerste wilde ik mijn geluk gaan beproeven bij het kasteel Duurstede, dat bij Wijk bij Duurstede ligt. Dit is een erg mooi kasteel, dat ik al kende van enkele collega-hobbyfotografen.

Kasteel Duurstede

Het fotograferen van het kasteel viel helaas een beetje tegen, doordat je bewegingsruimte erg beperkt is, evenals de compositiemogelijkheden. Hier was ik dus redelijk snel klaar.

Bij het inrijden van Wijk bij Duurstede had ik in de buurt van de haven ook een mooi gebied gezien; met onder andere mooie witte huisjes en een hoge molen. Hier besloot ik ook heen te gaan, en hier heb ik foto’s kunnen maken tijdens zonsopgang en het gouden uurtje waar ik heel erg blij was. Het licht was werkelijk schitterend zo op de witte huizen.

Blauwe uur

Gouden uur

Na ruim een uur hier rondgehobbeld te hebben met de camera werd het licht te hard, en was ik stiekem toch een beetje uitgefotografeerd hier. Ik had zin om te gaan wandelen!

Na het opstarten van mijn GPS device kwam ik erachter dat er wat mis was gegaan bij het overzetten van de GPS routes, er stond er namelijk niet een op! Dat was een mispikker, en daarom besloot ik maar op de gok een rondje te verzinnen. Daarom besloot ik eerst naar Amerongen te rijden, waar ik het aldaar gelegen kasteel ook nog wilde bezichtigen. Dit viel echter best tegen, en ik was blij dat ik hier niet heen gegaan was voor de zonsopgang.

Kasteel Amerongen

Dit kasteeltje had ik al vrij snel gezien, en daarom besloot ik de uiterwaarden van de Nederrijnin te duiken. Ik had al gezien dat hier een wandelpad liep, dus deze besloot ik gewoon te volgen. Een beetje ontdekkingsreiziger spelen zeg maar, ik was namelijk op wat ganzen en reeën na helemaal in mijn eentje.

De uiterwaarden vond ik werkelijk prachtig om te lopen. Raar om te denken dat nog geen week ervoor hier allemaal water lag vanwege de hoge waterstanden. Dit was nu allemaal weer weg; en de grond was ook goed te belopen door de kou.

Uiterwaarden

De route slingerde lange tijd door de uiterwaarden, waarna hij op de dijk uitkwam waarover ik naar Amerongen was komen rijden. Ik besloot deze terug te volgen, in de hoop onderweg nog een wandelpad naar de andere kant tegen te komen. Dit duurde niet lang, waarna ik in een bos van de Utrechtse Heuvelrug uitkwam. Dit was een niet zo heel spectaculair bos naar mijn mening, het enige leuk was dat er een flink klimmetje in zat naar de Amerongse berg, zodat ik toch op ongeveer 60 meter boven NAP uitkwam.

Al met al kwam ik uiteindelijk tegen een uurtje of 12 weer bij de auto waarna ik weer op huis aan ging. Het was een zeer geslaagde ochtend geweest met een fijne fotoshoot en een prettige wandeling van bijna 12 kilometer. Toch nog een flink stukje zonder kaart.

Voor de liefhebbers, zie hieronder de gelopen route:

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *