Mooie herfstboswandeling tussen Putten en Ermelo op de Veluwe

Nog niet zo heel lang geleden kwam ik erachter dat ik dit jaar eigenlijk nog niet één keer naar de Veluwe geweest was. Tot nu toe waren mijn (Nederlandse) hikes dit jaar vooral geconcentreerd in Zuid-Holland en Noord-Brabant, en nog een stukje Twente. De Veluwe had ik tot nu toe overgeslagen, maar onterecht natuurlijk want dit grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland is natuurlijk een schitterend gebied om te wandelen.

Precies om die reden ging ik afgelopen zaterdag na terugkomst uit het hoge Noorden bij de afrit Putten van de A28 af, om de auto uiteindelijk te parkeren op een parkeerplaats langs de N303, vlakbij het Landgoed Groevenbeek.

In eerste instantie had ik via de app van route.nl een route gevonden nabij Putten, die door het Speulder- en Sprielderbos zou gaan. Helaas bevonden 2 aangegeven parkeerplaatsen zich midden in een woonwijk waar je alleen maar bij bewoners op de oprit kon parkeren. Leek me geen al te goed idee, daarom besloot ik terug te gaan naar de parkeerplaats langs de N303, die ik onderweg al had gezien. Een eindje van de geplande route af, maar het is en blijft maar Nederland, dus echt lastig kan het niet zijn.

Om precies die reden besloot ik na het parkeren om zelf maar gewoon een route aan elkaar te rijgen, gewoon lekker de avonturier uithangen 😛 na eerst richting Landgoed Groevenbeek te zijn gelopen, ging ik daarna snel weer de andere kant op om de weg over te steken. Daar waren duidelijk meer bossen, en ik hoopte hier ook nog wat mooie herfstfoto’s te kunnen maken. Ondanks dat het al bijna eind November is, was er nog genoeg blad in de bomen wat nog best aardige plaatjes opleverde.

Navigeren was eigenlijk erg makkelijk: dit deel van de veluwe bestaat uit een dicht netwerk van rechte paden, sommige wat breder dan de andere. Hierdoor was het niet heel moeilijk om zelf een leuk ‘rondje’ te bij elkaar te zigzaggen. Af en toe een blik op mijn GPS-device zorgde ervoor dat ik uiteindelijk na een kleine 11 kilometer weer op de startplek was.

 

  • Totaal gewandelde afstand: 11,2 kilometer
  • Totale wandeltijd inclusief pauze: 2:05 uur
  • Meters stijgen: 91 meter
  • Meters dalen: 91 meter
Bladwijzer maken Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *