Streekpad 2: Het Twentepad

Twentepad

Het Twentepad is een cirkelvormig in de regio Twente in Overijssel, pal tegen de Duitse grens aan. Volgens de kaart is de route 87 kilometer lang, en hij is prima op te delen in een tocht van een dag of 5, waarbij je van camping naar camping trekt. Je kan hierbij kiezen uit een groot aantal campings in de buurt, maar ook uit zogenaamde paalkampeerplaatsen die geplaatst zijn door de Lionsclub Twente.

De route loopt globaal langs de plaatsen Almelo, Tubbergen, Ootmarsum, Oldenzaal en weer Almelo. Ik ben zelf met de trein en bus naar TWente afgereisd, dit is prima te doen: stations zijn er in Almelo en Oldenzaal, en iets van de route af ligt ook nog het station van Borne. De verschillende etappeplaatsen hebben ook allemaal busverbindingen.

Ootmarsum

Als wandelgids heb ik gebruik gemaakt van de vierde editie van door Wandelplatform-LAW uitgegeven gidsje Streekpad 2 – Twentepad. Deze gids is prima te gebruiken als leidraad voor de tocht, alleen de genoemde (paal)campings en overige accomodaties zijn niet meer actueel. Logisch ook, want het gidsje komt uit 2005…

Qua bewegwijzering vond ik de route eigenlijk erg goed: je volgt continue het geel/rode rechthoekje wat eigenlijk altijd wel goed te vinden was. Alleen op een enkele kruising in het bos of in Almelo was het wat slechter vindbaar door bijvoorbeeld iets wat er voor staat of hangt.

Qua wandeltijd is dit pad naar mijn idee in elke tijd van het jaar wel te lopen, al moet je er wel rekening mee houden dat een hoop overnachtingsplaatsen en horeca in het laagseizoen wat minder open zullen zijn dan in het hoogseizoen.

  • Totaal gewandelde afstand: 70 kilometer
  • Totale wandeltijd inclusief pauze: 15:15 uur
  • Meters stijgen: 609 meter
  • Meters dalen: 588 meter
Download

Ik heb een aantal verslagen geplaatst hier op de site, klik ze gerust hieronder aan om een nader kijkje te nemen.

2 dagen hiken op het Twentepad, van Tubbergen naar Oldenzaal

Na in januari in 18 mooie kilometers te hebben gewandeld van Almelo naar Tubbergen, vond ik het onderhand weer tijd ...
Verder Lezen

17 regenachtige kilometers over het Twentepad

Na het zo goed als afronden van het stuk van het Floris V-pad van Kinderdijk naar Bergen op Zoom was ...
Verder Lezen

Reacties gesloten.