Twee iconische bruggen in Rotterdam

 

Willemsbrug

Dat Rotterdam op architectonisch gebied een aantal prachtige hoogstandjes te bieden heeft, is al jaren in zowel binnen- als buitenland bekend. Door zijn ligging bij één van de grootste havens ter wereld kan het bijna niet anders dat er bij deze hoogstandjes ook een aantal bruggen behoren.

Jullie kennen waarschijnlijk allemaal wel de Erasmusbrug, die de Kop van Zuid verbindt met het centrum van de stad. Hiervan heb ik al menige prachtige foto kunnen maken, en die zullen ook al veelvuldig in mijn portfolio op deze site kunnen aantreffen.

Van twee andere bruggen, die eveneens het centrum met het zuiden van de stad verbinden, had ik helaas nog geen mooie platen kunnen maken. Afgelopen vrijdagavond was het echter zover, ik besloot weer eens richting Rotterdam te gaan en nu mijn aandacht te richten op de Willemsbrug en de Hef.

Samen…

Na de auto geparkeerd te hebben op het Noordereiland, vlak onder de Willemsbrug, ging ik lopend via deze brug naar de overkant richting de Oosterkade en Rhijnspoorkade. Langs deze kade ben ik uiteindelijke langzaamaan richting Tropicana gelopen, vanwaar ik een mooi uitzicht had op zowel de Willemsbrug als de Hef.

De Hef

Doordat ik vlak voor zonsondergang begon met hier foto’s maken, en pas wegging ruim erna, heb ik zowel tijdens het gouden- als het blauwe uur een paar platen kunnen maken waar ik erg tevreden mee ben. Wel was ik blij dat ik naast mijn gebruikelijke lenzen zoals de Canon 16-35 en Canon 24-70 ook de Sigma 105 macrolens bij me had. Dit omdat de bruggen vanaf deze locatie eigenlijk voor het mooie te ver weg liggen voor de 24-70 milimeter lens. Hierdoor was ik toch nog in staat om een paar geslaagde close-ups te maken van de bruggen.

Willemsbrug

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *