Wandeling rondom Oosterbeek

Oosterbeek

Twee weken terug ben ik op een zondag richting de Veluwe gereden, om daar weer eens een wandeling te gaan maken. Het werd een tochtje van 12,5 kilometer, dat eigenlijk kort gezegd als een mooi rondje rondom het plaatsje Oosterbeek loopt.

De wandeling is erg afwisselend. Je loopt door mooie bossen, langs bos- en akkerranden, langs een militaire begraafplaats uit de tweede oorlog, langs informatiepanelen over diezelfde oorlog, het airborne museum en langs een mooie kerk, langs uiterwaarden en door het plaatsje Oosterbeek zelf. Ook voerde de route mij over een heuse berg: de Hemelse Berg. Geen idee waarom hij zo heet 😉

Oosterbeek

De route die ik had gelopen had ik via internet gevonden als ‘Trage tocht’ en zo ook als gps-track in mijn Garmin etrex gezet, zodat ik die route kon volgen. Ter plekke kwam ik erachter dat er ook een bewegwijzerde route door ongeveer het zelfde gebied liep: het Klompenpad “Rosandepad”. Ik besloot dus dit te volgen, maar dit lukte helaas niet overal even goed vanwege onduidelijke of missende wegwijzers. Daar besloot ik of op mijn intuïtie af te gaan, of toch de GPS er bij te pakken en die route te volgen. Uiteindelijke kwam ik dan na een paar bochten vanzelf weer op het bewegwijzerde pad terecht 🙂

Al met al vond ik het een best geslaagde toch zo voor de zondagochtend, al was het wel redelijk druk en moest ik ook nu weer een aantal opdringerige honden wegjagen. Helaas heb ik ook weinig mooie foto’s kunnen maken vanwege het tegenvallende licht, en aangezien alles nogal uitgedroogd was vanwege de droogte. Ik denk echter dat de omgeving in de herfst prachtig is als de herfstkleuren inzetten, en ook in het voorjaar verwacht ik bij de uiterwaarden van de Nederrijn prachtige bloemen.

 

  • Totaal gewandelde afstand: 12,5 kilometer
  • Totale wandeltijd inclusief pauze: 2:25 uur
  • Meters stijgen: 156 meter
  • Meters dalen: 167 meter

 

Oosterbeek

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.