Dagje relaxen en bier in Gulpen

Gulpen

Na 2 best lange en drukke dagen in respectievelijk Valkenburg en Maastricht deden we vandaag wat rustiger aan. We hebben ons ‘s-morgens vooral vermaakt met wat volleyballen en triominos spelen op de camping. Vooral dat eerste was nog best vermoeiend 😂

Zo tegen een uur of drie vonden we het mooi geweest en gingen we richting de bushalte om daar met bus 54 richting het plaatsje Gulpen te gaan.

Gulpen ligt op nog net 5 kilometer van Schin op geul, en hier hebben we  we ook een paar keer onze boodschappen gehaald. Reden dat we nu met de bus gingen was het bezoek aan de Gulpener Bierbrouwerij. Hier had ik een rondleiding geboekt, waarbij je ook diverse biertjes te proeven krijgt. Genoeg reden dus om niet met de auto te gaan. Deze rondleiding moest je volgens de website van de brouwerij wel vooraf reserveren, dus uiteraard had ik dat braaf gedaan.

Gulpener terras

Na aankomst in Gulpen hebben we eerst nog wat gedronken op een terras op het marktplein, wat er ondanks het grijze en grauwe weer nog best gezellig bij lag met de vele terrassen en de waterval van de rivier de Geul.

Om 16:00 uur begon de rondleiding in de brouwerij die pal naast de markt is gelegen. Het begon met een presentatie onder het genot van een lekker biertje: een flesje Chateau Neuborg. Tijdens deze presentatie werd onder andere wat verteld over de geschiedenis en waar de brouwerij voor staat. Ik vond dat ze wel een mooi verhaal hadden. Ook werd er kort al wat verteld over onder andere de ingrediënten van bier…

Bier!

Biersample!

Na deze presentatie kregen we een tour door de brouwerij zelf waar wat verteld werd over het brouwproces zelf. Erg interessant, en we kregen ook een sample te proeven van nog ongefilterd bier dat blijkbaar nog niet eens op de markt is. Deze smaakte al erg goed, al vind ik het wel jammer dat niet verteld werd wat de naam van het bier zou worden.

Als afsluiting mochten we een bierquiz doen, waar we drie samples mochten proeven van verschillende bieren en moesten raden welk bier het was. Laat ik het erop houden dat we allebei alledrie de biertjes fout hadden, maar dat woog niet op tegen de lol die het gaf. Ook kregen we er brod van bierborstel bij, dit smaakte ook best goed. Normaalgesproken wordt dit vooral gebruikt voor veevoer, maar het schijnt tegenwoordig ook steeds vaker voor andere doeleinden gebruikt te worden. Ook schijnt het door bepaalde sportploegen als krachtvoer te worden gebruikt.

Biertest

Na afloop werden we uiteraard nog door de shop geloodst waar ik  nog een tasje gekocht heb met wat biertjes, en toen ging het weer terug naar de markt om wat te gaan eten en na het eten weer met de bus terug richting camping. Het was al met al best een geslaagd tripje, en ik vond de brouwerij een stuk leuker en interessanter dan de tour die we een paar jaar terug in de brouwerij van Budweiser te St. Louis hebben gehad. Wellicht is dat het verschil MKB versus industriële grootmacht, de eerste weet waarschijnlijk iets duidelijker hoe belangrijk zijn klanten wel niet zijn.

Gulpen

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *