Een dagje Adelaide…

Adelaide botanische tuin…

Op onze tweede volle dag in South Australia gingen we als eerste natuurlijk weer lekker ontbijten. Ditmaal had Marcha een tentje uitgezocht in het nabijgelegen stadje Gawler. Omdat het zondag is, was het restaurant helemaal afgeladen, maar gelukkig konden we nog wel gewoon terecht zonder gereserveerd te hebben.

Na het ontbijt (wel ok, maar niet spectaculair) reden we naar de grote stad Adelaide, de hoofdstad van de staat Southern Australia. Eerste stop van vandaag was de Adelaide Gaol, de eerste gevangenis van de staat. Hier kon je een hoop te weten komen over de gevangenis in de loop der tijd, hij is toch ruim 160 jaar operationeel geweest. Best interessant vond ik dit, blijkbaar was het een kleine 200 jaar geleden zeker geen rozengeur en manenschijn in de regio.

Volgende stop was een kleine Japanse tuin: Himeji park. Dit park is ooit cadeau gedaan door de Japanse stad Himeji, wat een partnerstad is van Adelaide. Klein maar fijn. Dit is een leuke tuin om de drukte van de niet al te drukke stad Adelaide buiten de deur te houden.

Hierna  besloten we lopend richting de Rundell mall te gaan, wat eigenlijk gewoon de koopgoot van Adelaide is, niks meer en niks minder. Je mist er eigenlijk niks aan 🙂 Wel hebben wij bij een food court nog heerlijke burgers op, Marcha een cheeseburger en ik een pulled pork burger. Dit smaakte wel naar meer…

Omdat 1 van de 2 slaapmatjes het helaas begeven had, gingen we hier ook nog even op zoek naar een nieuw matje. Bij de eerste outdoorzaak waren ze vooral gericht op lightweight gear voor bushwalkers, dus konden helaas niet helpen. Gelukkig wezen ze ons wel een andere zaak waar we misschien wel konden slagen, en dat is inderdaad gelukt. Ondanks dat we duidelijk niet de doelgroep van de zaak waren, waren ze wel vriendelijk genoeg om ons door te verwijzen. Bij de volgende zaak zijn wel uiteindelijk wel geslaagd…

Na de nieuwe mat in de auto gedumpt te hebben reden we nog even naar de botanische tuin van Adelaide, waar we nog een uurtje rondgelopen hebben. Ook dit was best relaxed, ik vind van die grote tuinen in hete miljoenensteden een prima manier om te ontsnappen aan de chaos en hitte van buiten de stad. Er is overal plek om te hangen in de schaduw en te relaxen…

Al met al was dit een best leuke dag, Adelaide voelde erg relaxed en ook rustig aan vergeleken met de drukte en chaos van Melbourne. Op de koopgoot na was de stad redelijk uitgestorven…

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *