Afsluiten in Melbourne..

 

Mallacoota

Omdat we nog een flinke dagreis verwijderd waren van Melbourne, besloten we in 2 delen daarnaartoe te rijden. In feite waren er twee mogelijkheden: de snelste route landinwaarts, of een iets langzamere route langs de kust. De eerste was met zijn 8,5 uur rijden tot aan Melbourne net iets te lang om in 1 keer te rijden, en de bezienswaardigheden onderweg pasten ook niet in ons straatje. Daarom namen we de kustroute, die weliswaar ruim 10 uur rijden zou kosten, maar wel goed op te delen in 2 dagen. Deze werd het dus.

Onderweg kom je door een keur aan nationale parken, met afwisselende landschappen: uitzichten over de zee, door gebergten en door prachtig regenwoud. Enige minpuntje was dat we onderweg niet heel erg mooi weer hadden, maar eigenlijk meer regen dan je wilt tijdens je vakantie. Daarom hebben we tijdens onze tussenstop in Mallecoota helaas niet heel veel kunnen doen, behalve uit eten gaan bij een popup restaurant. Hier hadden ze een aantal overheerlijke BBQ-gerechten, waarvan wij heerlijk hebben zitten smullen: pulled pork, pork belly en brisket beef. Zonder meer alle drie overheerlijk. Helaas had ik de dagen er na wel een flinke last van mijn maag die overstuur was, maar gelukkig was het verder nog wel te handelen. Ik weet tot op vandaag echter nog steeds niet of kwam door voedselvergiftiging, een pestje of door het opeens heel veel vet eten in korte tijd naar binnen krijgen.

Mallacoota

De rest van de rit richting Melbourne was eigenlijk zonder bijzonderheden, behalve dat we er eindelijk achter kwamen dat de Burger King hier in Australië blijkbaar Hungry Jack’s heet.

We zouden onze laatste 2 nachten in Melbourne blijven, waar we een erg fijn hotel hadden geboekt aan de Yarra river: het Crowne plaza. Redelijk prijzig, maar wel schoon en erg comfortabel. Ook de locatie was erg goed. Wat ons allebei betreft een prima afsluiter van de vakantie.

Op de vrijdagavond zijn we als eerste even wezen kijken bij de Pinball Paradise bar. Dit is een kroeg met een aantal flipperkasten. Op zich leuke opzet, alleen de kasten waren niet goed afgesteld (lees: we konden het niet :p). Let op, er zijn een flink aantal pinballkasten verstopt achter een verborgen deur 🙂

De volgende dag was het in de ochtend erg druilerig weer in de stad. We gingen dus op zoek naar iets om binnen te doen, en dan werd de expositie Esscher x Nendo, in de Victoria National Gallery. Dit is een expositie met allerhande werken van Esscher, opgesteld door de Japanse designstudio Nendo. Erg gaaf, en ik heb een paar indrukwekkende werken van Esscher gezien die ik nog niet kende, uit het begin van zijn carrière. Hij werd blijkbaar erg geïnspireerd door Corsica, en dat snap ik…

Het enige minpuntje was de drukte. Het was bij de tentoonstelling eigenlijk te druk om op je gemak de werken te kunnen bekijken. Sterker nog, het was de hele zaterdag eigenlijk bizar druk. ‘S-avonds waren we ook nog even naar het casino geweest maar dat werd ook veel te druk om leuk te zijn, en buiten langs de rivier gold eigenlijk precies hetzelfde. Er was bijna geen doorkomen aan… ik vond het op een gegeven moment eigenlijk niet eens leuk meer.

De laatste dag van de vakantie stond natuurlijk in het teken van de terugreis naar huis, en is daardoor niet al te spectaculair. Meest vermeldenswaardige was nog het ontbijt in een klein restaurantje op 10 minuutjes lopen van ons hotel. Dit was werkelijk verrukkelijk, zag eruit als kleine kunstwerkjes. De rest van de tijd hebben we vooral gedood met het verkennen van de factory outlets in de buurt van het hotel, en een volledig rondje met het gratis trammetje. De Circle Line rijdt in een kleine drie kwartier een volledig rondje langs de randen van de Free Tram Zone.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *