Korte wandel- en fietsreis in de Jura en het Berner Oberland

Franse Jura

Na thuiskomst van mijn 102 daags durende fietstocht heb ik eerst een poosje thuis gerelaxed, maar het begon algauw toch weer te kriebelen om voor ik weer aan het werk moest nog een paar dagen te gaan wandelen en fietsen. Daarom hing ik de fiets achterop de auto, en ging het richting een camping in de Franse Jura, waar ik bijna een week bleef. In die week maakte ik een viertal korte hikes, en een drietal fietstochten. De fietstochten maakte ik vanaf de camping, de hikes waren wat verder weg waardoor ik met de auto ernaar toe ging.

Al met al een erg toffe week op een relaxte camping en een heel relaxte omgeving. De Franse jura ga ik zeker nog eens naartoe, vooral het fietsen is heel erg fijn daar.

Standplaats: Camping du Bugnon, Lac-des-Rouges-Truites

 

Berner Oberland

Na ruim een week in de Franse Jura te hebben doorgebracht wilde ik nog een paar dagen naar het echte hooggebergte, en dat werden de Alpen bij de Bregenzersee in het Berner Oberland. Hier kon ik maar 3 dagen blijven, aangezien er amper campings beschikbaar waren. Gelukkig kon ik in deze dagen wel een schitterende wandel- en een schitterende fietstocht maken, met als hoogtepunten de klim per fiets naar de Grosse Scheidegg en de hike over de Harder Grat.

Standplaats: Camping talacker, Ringgenberg

 

Gallery Franse Jura

 

Gallery Berner Oberland

Bladwijzer maken Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *