Reisverslag Taiwan – Nogmaals Taipei

Taipei 101

Zoals je in mijn vorige blog over Jiufen hebt kunnen lezen was ik weer terug in Taipei.

Na gisteren naar Jiufen te zijn geweest, wilde ik vandaag wat meer in Taipei zelf proberen te blijven, om niet weer de hele dag in het openbaar vervoer te zitten.

Maokong

Al redelijk vroeg in de ochtend ging ik richting het eindstation van de bruine metrolijn om daar via de kabelbaan richting het dorp Maokong te gaan. Deze kabelbaan brengt je in ongeveer een half uurtje naar het eindstation Maokong. Onderweg ga je over een aantal bergjes, en uiteindelijk stap je uit op een hoogte van ongeveer 280 meter boven zee. De uitzichten zijn eigenlijk best mooi, en doordat je een paar keer een bergrug over gaat is het uitzicht ook steeds weer anders. Helaas heb ik hier geen al te mooie foto’s van omdat de ruiten van de kabelbaancabine nogal vies en bekrast waren.

Goedkoop is de gondel niet vergeleken met bijvoorbeeld de bus en de metro, voor een enkel ritje betaal je 120 twd. Wel krijg je 20 twd korting als je met je easycard afrekent. Je krijgt er echter wel de mooie uitzichten voor terug 😉

Maokong staat vooral bekend om zijn verleden met betrekking tot de vele theeplantages. De laatste jaren hebben ze ook ingezet op toerisme door bijvoorbeeld de wandelpaden op te kalefateren en dus ook de kabelbaan. Sindsdien is het dus een toeristische trekpleister, maar gelukkig nog niet zo heel druk als in Jiufen.

Wandelpad Maokong

Na aankomst boven besloot ik eerst een stukje te gaan wandelen. Ik had een route uitgekozen die richting een waterval en tempel voerde. Onderweg kwam je door redelijk dichte jungle, met af en toe een mooi uitzicht over de omliggende bergen en valleien.

Het pad was een mix van pad met tegels en onverhard. Heel regelmatig liep het pad omlaag, en dat was afwisselend met houten treden, stenen treden of uitgehakte rotsen. Uiteindelijk na een paar kilometers comfortabel hobbelen kwam je bij de waterval uit, die niet extreem spectaculair is. Het mooie eraan vond ik dat hij wel van best hoog naar beneden kwam, en dat er vlak naast een tempel in de rotsen is uitgehakt. Dat maakt deze waterval toch anders dan anderen.

Yinhe cave

Na uiteindelijk bij de waterval uitgekeken te zijn ging ik het pad verder te volgen tot aan een weg. Hier moest ik om terug te keren richting Maokong wel eerst een flinke klim maken, en dat was te merken ook. De weg die ik volgde was eigenlijk bizar steil, en ik vroeg me zelfs af of auto’s hier wel een beetje fatsoenlijk omhoog kwamen zonder 6-wiel aandrijving en 5000 paardenkrachten.

Doordat de route terug voornamelijk over een weg liep en een stuk betegeld wandelpad, en omdat ik ondertussen redelijk uitgeput was was de route nu een stuk minder interessant dan de heenweg. Uiteindelijk was ik dus ook blij dat ik boven was, en hier heb ik als eerste  ook gelijk een thee-ijsje gehaald om af te koelen.

Na de innerlijke mens nog verder aangevuld te hebben met wat BBQ worst ging ik nog een kleine wandeling de andere kant van het dorp op maken, maar dit was verder niet bijster interessant dus ik ging terug richting het station om daar de bus te pakken richting de metro van Taipei. Wel kwam ik nog een vuist-grote spin tegen…

Spin…

Achteraf er aan terugdenkend, vind ik Maokong eigenlijk een prachtig wandelgebiedje. Er zijn volop wandelpaden beschikbaar, en het barst ook van de wegwijzers en plattegronden. Zeker als je ook hoogtemeters niet schuwt vind ik het een aanrader.

 

Nogmaals Taipei 101…

Busy roads…

Na aankomst bij het metrostation ging ik via de bruine en rode metrolijn voor de tweede keer deze vakantie richting de Taipei 101. Niet omdat ik nog een keer naar boven wilde, maar omdat ik tijdens de zonsondergang en schemering wilde proberen wat mooie foto’s te maken. Ik had op Flickr en Instagram een tweetal mooie spots gevonden waar ik wel een poging wilde wagen.

De eerste plek was bij het Sun Yat-Sen memorial park. Dit is een herdenkingspark ter ere van een oud president van Taiwan, met een aantal vijvers en mooi uitzicht op de 101. Helaas viel het zicht op de beroemde skyscraper hier tegen, wellicht door te vroeg in het seizoen met de bomen nog teveel in het blad.

De tweede plek was op een voetgangersbrug even voorbij de Taipei 101, vlak boven een erg druk kruispunt. Dit punt was een stuk beter, al baalde ik wel dat ik de UWA lens in het hotel had laten liggen… Hierdoor moest ik nogal improviseren om de wolkenkrabber er goed op te krijgen. Uiteindelijk echter toch een paar geweldige nacht-foto’s kunnen maken van de stad. En het was te merken dat dit een goede spot was, ik was namelijk niet de enige die op de voetgangsersbrug met statief en al klaar stond…

 

Taipei 101

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *