Rheinsteig: de derde etappe, van Bad Honnef naar Linz am Rhein

Rheinsteig etappe 3

Zoals jullie eerder dit jaar hebben kunnen lezen in een eerder berichtje van mij ben ik begonnen met het lopen van de Rheinsteig. Na in September het stuk van Bonn naar Bad Honnef gelopen te hebben, besloot ik om eergisteren de ruim 21 kilometer lange traject tussen Bad Honnef en Linz am Rhein te gaan lopen.

Voordeel van het noordelijke stuk van de Rheinsteig vind ik dat het zo goed bereikbaar is vanuit Nederland, en daarom besloot ik gewoon op een dagje op en neer te gaan. Om die reden ging om 5:15 al de wekker, en na ontbijt en kop koffie naar binnen gewerkt te hebben ging ik rond half 7 op pad, waarna ik na een voorspoedige rit aankwam op het station van Bad Honnef. Hier parkeerde ik de auto weer op de P+R bij het station.

Na snel de wandelschoenen aangetrokken te hebben kon ik eindelijk op pad. Het was, in tegenstelling tot onderweg, gelukkig wel droog maar wel flink bewolkt. Ik vermoedde dat ik nog wel een buitje op mijn dak kon verwachten, maar dat was van later zorg.

Na eerst een stukje door de bebouwde kom van Bad Honnef gewandeld te hebben, kwam ik na +- 2,5 kilometer op het hoofdtraject van de Steig en ging het pad verder omhoog door een erg mooi bos met best veel kleine stroompjes en riviertjes.

Rheinsteig etappe 3

Het was ook erg rustig in dit bos; ik heb tot aan het dorpje Unkel (op de helft van de etappe) slechts 3x andere wandelaars gezien. Wel werd ik een heel groot stuk van de route vergezeld door knallen van schietende jagers, blijkbaar was het jachtseizoen in volle gang. Hier had ik van te voren eigenlijk beter wat onderzoek kunnen doen. Toen ik uiteindelijk aan een jager die langs het pad zat vroeg ik of veilig door kon lopen zei die dat dat inderdaad gewoon kon; dus dat geloofde ik dan maar. Wel dacht ik bij mezelf dat ik er wel erg donker uitzag met mijn zwarte jas, zwarte broek en zwarte muts… Misschien een volgende keer toch iets met wat fellere kleurtjes uitzoeken 😀

Rheinsteig etappe 3

Op ongeveer de helft van de route kwam ik uit bij een grote wandelparkeerplaats bij een waterval vlak buiten Unkel. Hier besloot ik even te lunchen, omdat er toch wel weer een flink klimmetje aan zat te komen. Toen het echter begon te regenen heb ik de lunch naar binnen geschokt en ben verder gegaan.

Het vervolg van de route leverde wat meer uitzichten op over de Rijn (mooi!) maar wat minder mooie bossen. Op dit punt heb je ook het Siebengebirge verlaten en loop je door het Westerwald. Het bos hier vond ik rommeliger; ook zag je hier aanzienlijk meer sporen van bosbouw.

Rheinsteig etappe 3

Via de Orsberg, Erpeler Ley en Burg Ockenfels kwam ik uiteindelijk in Linz am Rhein aan, een best wel mooi stadje met een prachtige altstadt. Ik had in mijn hoofd zitten om hier nog foto’s te gaan maken, maar gezien het weer besloot ik hier vanaf te zien. Echter, aangezien ik zeker van plan ben nog verder te gaan lopen aan deze route zal ik hier dus ook nog wel terugkomen.

Rheinsteig etappe 3

Al met al was het ondanks het niet echt meezittende weer toch een prachtige dag. In totaal heb ik volgens de GPS 22.0 kilometer gelopen. Ondanks dat je qua hoogte tussen de 50 en 300 meter hoogte boven zeeniveau zit, heb ik toch nog wel flink wat hoogtemeters gemaakt omdat de route constant op en neer gaat: in totaal heb ik 786 meters omhoog gelopen en 777 meters naar beneden. Ik kan je vertellen: dit voelde ik de volgende dag wel, aangezien het alweer 2 maanden geleden is dat ik zoveel hoogtemeters gemaakt had.

 

 

 

 

Bladwijzer maken Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *