Fietsend naar het Duitse Osnabruck

Dag 1: Alblasserdam –> Wolfheze (108km)

Rechtdoor de Alblasserwaard uit naar Gorinchem, vervolgens langs de Linge richting Leerdam om vanuit daar over de Diefdijk naar Culemborg te gaan. Even voorbij Culemborg het veer naar Wijk bij Duurstede gepakt. Dit kostte me 90 cent. 10 cent goedkoper dan het veer bij Kinderdijk!

Eerst nog een stukje door de polder, maar daarna door de bossen richting Veenendaal en Ede. Stukje industrieterrein en woonwijken, en hierna door een herfstig bos langs het spoor richting Wolfheze.

Het weer: Eerste 2 uur droog, daarna de hele middag regen. Soms best harde regen, en vooral koude regen. Ik reed reed zo’n beetje in de lengterichting van de bui van west naar oost, niet goed getimed zeg maar 🙂

Overnachten bij hotel even buiten Wolfheze. Lekkere saté gegeten in restaurant. De fiets stond in een keet op de parkeerplaats, die op slot werd gehouden door een goedkoop hangslotje. Knip je zo open met een willekeurige schaar van de Hema.

Overigens wel triest: ze hanteren een duidelijk ontmoedigingsbeleid wat betreft thuisbezorgd.nl. In de ‘huisregels’ stond dat ze dit niet ‘waarderen‘ en op de kamer stond een bordje met dat dit ‘voor thuis is‘. Beetje sneu als je het mij vraagt…

Dag 2: Wolfheze –> Vreden (116km)

Slecht geslapen vannacht. Bed was te klein en te zacht, en de kamer stoffig. Dit hotel scoort duidelijk niet op gastvriendelijkheid! Ik begon mijn tent alweer te missen, daar heb ik dit soort issues niet, en ik kan daar probleemloos thuisbezorgd.nl laten bezorgen…

Uiteindelijk iets eerder vertrokken als gisteren. Werkelijk prachtige fietsdag gehad vandaag, al had ik wederom nog steeds wel wat regen, maar gelukkig niet zo erg als gisteren. Het hielp wel dat de wind een stuk minder aanwezig was.

Al vanaf Wolfheze ging het non-stop door herfstbossen over de Veluwe. Het eerste stuk nog over een MTB-trail waar ik zelfs moest lopen omdat het zand te rul was, maar daarna ging het over prachtige fietspaden door de bossen tot aan Arnhem.

Arnhem stak ik dwars door, nooit geweten dat het hier zo heuvelig was. Ik denk dat het de de provinciehoofdstad met de meeste hoogtemeters is…

Na Arnhem ging het door het Nationaal Park Veluwezoom richting de IJssel, wederom prachtig fietsen en gelukkig niet al te druk. Ik denk dat dit in het zomerseizoen wel anders is!

Na de IJssel overgestoken te zijn kwam ik in de Achterhoek. Duidelijk een ander landschap, veel opener, maar nog steeds veel bomen door verspreid liggende landgoederen. Hier erg veel over gravelpaden gefietst. Erg leuk, maar ook erg modderig…

‘s-middags duidelijk tussen de buien door gefietst.

Rond 16:00 fietste ik de grens over bij Zwillbrock, waarna het niet ver meer was naar Vreden. Hier in de buurt zit ook het Zwillbrockervenn, waar flamingo’s zouden moeten zitten. Ik heb ze niet gezien, want het begon al donker te worden. Hotel ziet er prima uit. ’s avonds bij het eten nog even F1 gekeken…

 

Dag 3: Vreden –> Munster (102km)

Gisteravond voelde ik een verkoudheid aankomen; een zere strot en een vervelend hoestje. Gelukkig voelde het vanmorgen alweer wat beter, maar ik had gedurende de dag wel het gevoel dat ik niet zo veel energie had als de afgelopen 2 dagen. Of dit door de verkoudheid of door vermoeidheid van de 2 voorgaande fietsdagen komt? Who knows!

Vreden fietste ik uit via het riviertje de Berkel, en de volgende +- 75 kilometers tot pak hem beet Havixbeck waren prachtige afwisselende fietskilometers. Het landschap werd continue afgewisseld tussen landbouwgebieden en bossen, die volop in herfsttooi stonden. Af en toe kwam ik door een dorpje, een enkele keer langs een kasteel.

Het wegdek was ook volop afwisselen. Sowieso veel asfalt natuurlijk, maar in de bossen vooral grindpaden van wisselende kwaliteit. Sommigen aanzienlijk beter dan asfaltwegen, maar sommigen ook waarvan ik blij was met mijn 55mm bandjes.

Tijdens het fietsen vandaag door het Munsterland werd het landschap ook wat heuvelachtiger. Het begon heel geniepig met wat vals plat, maar opeens zag ik na het verlaten van een bos links en rechts duidelijke heuvels afsteken. Niet echt hoog, ik vermoed nog geen 150 NAP, maar goed je snapt wat ik bedoel 😉

Weertechnisch gezien was het ook beter dan de afgelopen 2 dagen. Geen regen, maar best veel zon. Helaas was de wind wel best fors, en ook vrij koud helaas.

In Munster aangekomen ging ik op zoek naar mijn geboekte hotel; dit bleek achteraf een hotel van het Duitse Rode Kruis te zijn, blijkbaar klussen ze tussen de bedrijven door wat bij. Het blijkt zich op het terrein van een ziekenhuis te bevinden, en in eerste instantie begon ik te twijfelen of ik wel op de goede plek was…

Helaas moest ik wel mijn fiets buiten laten staan. Hopelijk staat hij er morgen ook nog…

Dag 4: Munster –> Osnabruck (78km)

Helaas vanmorgen superbrak wakker geworden, en dat was ook te merken aan het fietsen vandaag. Ik was niet vooruit te branden, en dat was zonde want ik kwam door het prachtige heuvellandschap van het Teutoburgerwald. Door mijn conditie kon ik hier echter niet echt van genieten… zo’n beetje alles in mijn lijf deed zeer en ik had volgens mij ook nog flinke koorts. Het enige waar ik geen last van leek te hebben was mijn zitvlak, want mijn nieuwe leren zadel bevalt opperbest!

Uiteindelijk in Osnabrück aangekomen had ik vrij snel het geboekte appartement gevonden. Helaas mocht ik daar nog niet in, omdat ik de ‘remote checkin’ nog niet had voltooid. Erg irritant, en absoluut niet klantvriendelijk. Ik heb uiteindelijk een half uur buiten staan wachten tot ik een code kreeg om naar binnen te kunnen.

Dag 5: Osnabrück –> Thuis (13km)

Vanmorgen nog steeds erg brak, en daarom heb ik maar treintickets naar Rotterdam Alexander geboekt om naar huis te gaan. Zo fietsen is niet leuk en ook zonde want ik heb er totaal geen lol in. Mijn tijdschema is ook te krap om een rustdag in te lassen, dus dan maar terug naar huis.

De treinreis ging vlot, ik hoefde alleen in Amersfoort over te stappen en daar had ik zelfs een trein eerder dan gepland. Uiteindelijk was ik rond 15u eindelijk thuis.

 

Fietsen naar Osnabruck

DagvannaarKilometersMeters geklommen
ZaterdagAlblasserdamWolfheze108340
ZondagWolfhezeVreden116515
MaandagVredenMunster103453
DinsdagMunsterOsnabruck78455
WoensdagRotterdamAlblasserdam1344
Bladwijzer maken Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *